Новини

Мая Михайловска е новото лице на Destiny

3 обратно в новини
Мая Михайловска е новото лице на Destiny виж галерия

Феновете на Destiny вече забелязаха новото попълнение в квартета. Представяме ви Мая Михайловска! Мая е родом от Македония и свири на виолончело от 12-годишна. Има впечатляваща кариера зад гърба си, престижни отличия, концертирала е с много виртуози на нашето съвремие. Destiny забелязват таланта й в Македонския филхармоничен оркестър и Гери лично отива до Скопие, за да я покани в състава. От няколко месеца тя вече свири с тях и вярват, че им носи късмет. Любопитно е, че Мая има сестра близначка, която също е виолончелистка.

Биография:

Завършила е обучението си в Академията за музика в Скопие в класа на Живко Фирфов и магистратура при известния виолончелист Michael Kankaкато гостуващ професор в Прага. Била е отличена с наградата „Frank Maning“ за най-добър студент от Университета на Кирил и Методий - Скопие. Тя е член на Международния оркестър „Yunge Orchester Akademie –YSO” 2005/2006 с турнетата в Швейцария, Хърватия, Сърбия, Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина. През 2006/2007 и 2008/2009 г. тя е поканена от режисьора Igor Corretti – Kuret за участие в Европейския оркестър CEIYO с турнета в Италия, Австрия, Словения, Румъния, Сърбия. Освен това участва на турне в Берлин с Европейския оркестър „Young Euro Classic Festivalensamble”с известния виолончелист и диригент Heinrich Schiff. Тя се изявява като солистка с Македонски филхармоничен оркестър (2006, 2007, 2008) - с оркестър „Академия“, с училищен оркестър като солист, като камерен солист заедно с близначката си Мария, също на виолончело, и като солистка с оркестъра на музикалната камера "АРКО". Има рецитали в Скопие, Тетово, Битоля, изиграва рецитал на „Летния фестивал в Скопие” и през 2012 г. на „Охридски летен фестивал” като гост с известния италиански виолончелист Enrico Dindo. През последното десетилетие концертира като камерен музикант заедно със сестра си в ансамбъла им “Cello Twins”.

Мая е е член на оркестъра Young Jeuneusse през последните 11 години. Работила е и е провеждала майсторски класове с виолончелистите Marc Coppey, Imre Kalman, Michael Kanka, Alexander Knjazev, Venceslav Nikolov, Detlef Milke, Johnnaes Moser, Astrit Selita. През 2016 г. тя участва със скандинавския оркестър „Orkester Norden” в концертно турне в Дания, Швеция и Финландия с известния американски диригент Lawrence Foster. По настоящем тя работи в Македонския филхармоничен оркестър като виолончелист тутист.