Новини

Квартет Destiny и македонското дуо Дац & Александар казват ДА! на Любовта

4 1 обратно в новини
Квартет Destiny и македонското дуо Дац & Александар казват  ДА! на Любовта виж галерия

С особена страст музиката на „Йовано, Йованке“ се изпълнява от великолепния български квартет Destiny, а чрез вълшебния звук на струните, момичетата призоват гласовете на най-популярното дуо от Македония - Дац& Александар (любимци на българската публика с „Корона Чао“), и заедно създават любовна магия.

„Казват, че когато нещо се прави с любов е „обречено на успех“, а ако имате „любовен паспорт“, тогава е „любов без граници“. Нашият своеобразен паспорт е мелодията „Йовано, Йованке“. С нея пътуваме свободно, без граници и без препятствия по маршрута Македония-България и обратно, колкото  пъти искаме и с широки  усмивки на лицата“, споделят  изпълнителите.

Известната народна песен е специално аранжирана за двата състава от доказания италиански тандем- композитора Маурицио Абени и тонрежисьора Марко Страчони.

Видеото е заснето в Националния музей „Земята и хората“в сърцето на  София под опитния режисьорски поглед на Тошко Чапкънов и неговия екип.

„Този проект не е просто обикновена песен или кавър версия, това е сближаване между нашите два народа. Знаейки, че за музиката, любовта и красотата няма граници, ние сме сигурни, че сме направили правилната стъпка къмсилната прегръдка и безкрайна любов между нашите народи!

Затова смело заявяваме тук и сега: НЕ! на омразата, ДА! на любовта.“

Линк в YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=xVgUKgORUnc